Medlemsmøte: Økt klimaregulering av selskaper og krav til corporate governance?

Post-Paris og Volkswagen: Økt klimaregulering av selskaper og krav til corporate governance? Hvordan vil dette påvirke investorer?

Når: Onsdag 25. november
Tid: 8.30- 10.30. Kaffe og croissanter serveres fra 8.00.
Sted: Gjensidigestiftelsen, Grundingen 6.

Både COP21 og Volkswagen-skandalen vil med stor sannsynlighet medføre økt klimaregulering og strengere overvåkning av selskaper. Hva er implikasjonene for selskaper, og hvordan vil det påvirke investorer?

Dette seminaret vil diskutere implikasjonene for investorer fra både et risiko og mulighetsperspektiv, så vel som innvirkning på selskapers corporate governance-tiltak.

AGENDA:

  • Norsif ønsker velkommen
  • Cicero, Forskningsdirektør for klimaøkonomi, Steffen Kalbrekken. Hva er forventet utfall av møtet i Paris, hvordan vil det kunne påvirke klimaregulering for selskaper fremover og hvilke implikasjoner vil dette kunne ha for investorer?
  • Sustainalytics Direktør for Corporate Governance research, Gary Hewitt Hendelser som Volkswagens utslippsskandale og avsløringer om at Exxon motarbeidet sin egen klimaforskning i to tiår belyser viktigheten av ansvarlighet og transparens i selskapers corporate governance. Aksjekursen til Volkswagen raste mer enn 30% på få dager – i hvilken grad kan misledende klimaarbeid og feilende governance resultere i økt risiko for investorer, og risikerer vi klimabomber i portføljene? Hvordan kan vi få en bedre forståelse for hvordan selskaper håndterer risiko og hva kjennetegner selskaper som lykkes eller feiler på dette arbeidet?
  • Åpen diskusjon

Vi vil arrangere møtet som en workshop kun for Norsif medlemmer, og vil oppmuntre våre medlemmer til å invitere med egne forvaltere. Cicero og Sustainalytics vil holde presentasjoner før vi åpner opp for diskusjon mellom foredragsholderne og deltakerne.

Meld deg på her

(Påmeldingsfrist 23. november)

Vel møtt!

Del dette arrangementet på Facebook

Del dette arrangementet på Twitter